Få fødderne tjekket på Fodens Dag i Vasegårdens Klinikker

Torsdag den 19. september 2019 er det Fodens Dag i Danmark. På Fodens Dag bliver der sat fokus på den danske fodsundhed ved en lang række arrangementer rundt om i landet. Det er landets statsautoriserede fodterapeuter, der står bag.

Vi træner og bruger vores fødder som aldrig før, men er de nu også parate til at klare alle strabadserne? Det er der mulighed for at få et svar på, når du kan få et gratis fodtjek på Fodens Dag i Vasegårdens Klinikker.

Arrangementet foregår på Jernbanegade 15, 7000 Fredericia i træningssalen fra kl. 14.00-17.00.

Fodterapeuterne Karen Østergaard og Charlotte Midtgaard, fysioterapeut Lisa M. Jensen og bandagist Theis Larsen vil stå klar med gode råd og vejledning om fødder, sko, indlæg, kompression, dropfodsskinner, fodøvelser m.m. Det er muligt at få en gratis scanning på dagen. (Bemærk scanningen er ikke så omfattende, som vi normalt udfører den)

Det er en stor glæde for os, at der altid er så mange, som har lyst at kikke forbi. Det betyder samtidigt, at du må være forberedt på lidt ventetid, og at spørgetiden er afhængig af antallet af besøgende, så vi sørger for snacks m.m. til at udfylde eventuel ventetid, og du vil blive taget vel imod af medejer Annette Kruse.

Hvem bør få fødderne tjekket?

Som kroppens fundament vil fødderne altid påvirke resten af bevægeapparatet, når du står eller bevæger dig. Så fødderne har en langt større betydning, end de fleste forestiller sig. Det kan altså sagtens skyldes en problematik i fødderne, at du f.eks. føler dig ustabil, når du skal gå. Det kan også være din fodstilling, der er medvirkende til, at du slider knæ og hofte skævt, eller du f.eks. oplever smerter og trætheden i lænden.

Diabetikere

Især diabetespatienter bør have særlig fokus på deres fødders sundhed, da fodsår hos både type 1- og type 2-diabetikere er en komplikation, der skal tages meget alvorligt.

Børn kan også have glæde af et fodtjek

Erfaringer fra landets fodterapeuter viser, at børn kan have stor glæde af at få tjekket fødderne. Manglende lyst til at gå eller løbe, kan skyldes en forkert stilling i foden, men med optrænende indlæg og træning, kan problemet afhjælpes.

Er det kun ældre mennesker, der går til fodterapeut?

Der er sikkert mange, der har den opfattelse, at det kun er ældre damer, der går til fodterapeut. Det er langt fra tilfældet. Faktisk er det de færreste, der har en neutral fodstilling. Resten af os har i mindre eller svær grad forkerte fodstillinger, der kan medføre smerter i knæ, hofter og ryg. Forkerte fodstillinger kan afhjælpes med individuelt fremstillede indlægssåler og træning.

Sport

Adskillige sportsfolk har forbedret deres præstationer efter at have fået indlægssåler i deres sko fremstillet af en statsautoriseret fodterapeut. Afhængig af sportsgren har det også stor betydning, at negle og hud plejes korrekt, så du undgår nedgroede negle, vabler, hård hud og ligtorne.

Arrangementet er gratis, så tag hele familien i hånden og få fødderne tjekket på Fodens Dag den 19. september.

Vi ser frem til at se jer <3