Footscan

En footscan kan ikke stå alene, den udføres altid som et supplement til en ganganalyse. Under analysen går du hen over footscan-pladen, der ligger på gulvet. Pladen registrerer og gemmer 300 billeder i sekundet via impulser fra mere end 4000 sensorer. Det giver en præcis fremstilling af de tryk-variationer og det tidsforbrug, der er under de forskellige regioner af din fod, når du går. Resultaterne fra scanningen sammenholdes med de øvrige fund, som ganganalysen har afdækket.

Ganganalyse

Har du skævheder i forfod, bagfod eller i benlængde, så har du dårlig alignment. Dårlig alignment øger risikoen for skader, smerter og træthed i kroppen, da du er nødsaget til at spænde og kompensere for skævhederne, hver gang du skal udføre en bevægelse. Risikoen er naturligvis højere, hvis du har et arbejde med stor belastning på fødder og ben.

Der vil ofte være flere årsager til din smerte og skade. I hvert fald flere faktorer, der påvirker den og kan medføre forsinket heling.

Når jeg laver en ganganalyse, så ser jeg på, hvilke ”mursten”, der er brugt til ”at bygge dig med”, og om du har skævheder i bag- og forfod og på benlængde. Mit fokus er alene alignment af fundamentet og dennes påvirkning op i kroppen.

Udover din fod og krop er der mange andre faktorer, der kan være medvirkende til din skade og den måde, du bevæger dig, nemlig underlaget, du går eller løber på, dit fodtøj, dit erhverv, din sport, din teknik m.m.

Du finder flere informationer på følgende links

Ganganalyse     Indlægssåler     Fodtøj    Fodterapeut Charlotte Midtgaard