Ganganalyser

Ganganalyser klarlægger årsagen. Har du en skade i fod, ben, knæ, hofte eller lænd, vil det kunne have indflydelse på den måde, du bevæger dig på. Ofte vil kroppen finde en alternativ måde at udføre de daglige bevægelser på ved at kompensere, men det kan give andre skader i kroppen på sigt.

Ganganalyser indledes med en lang række statiske og funktionelle led- og muskeltests og observationer, hvor der er fokus på, hvad der hindrer dig i at udføre en bevægelse hensigtsmæssigt og smertefrit. Analysen synliggør, hvordan din fod og krop er ”skruet sammen”, og hvordan dette måske har været medvirkende til din nuværende skade, og hvordan dette kan øge din risiko for skade fremadrettet. Det kan f.eks. være et af dine led, der mangler bevægelse, eller en muskelgruppe, der er for svag, som påvirker din måde at bevæge dig på.

Udover din fod og krop er der mange andre faktorer, der kan være medvirkende til din skade og den måde, du bevæger dig, nemlig underlaget, du går eller løber på, dit fodtøj, dit erhverv, din sport, din teknik m.m.

Bemærk at prisen på ganganalyse i ovenstående film er forældet.

Her kan du læse en artikel fra Danske Fodterapeuters magasin Gå Godt Marts 2021. Artiklen beskriver, hvordan smerter i fødderne kan være en indikator for skævheder og komplikationer andre steder i kroppen.

 

Gang-analysens indhold

  • statiske og funktionelle led- og muskeltest fra fod til hofte/lænd
  • analyse af din kropsholdning
  • analyse af din gang
  • footscan, en scanning, som viser de trykvariationer og det tidsforbrug, der er under de forskellige regioner af din fod, når du går
  • gennemgang af det fodtøj og de evt. hjælpemidler du anvender i din hverdag

Fodtøj og indlægssåler

Det afhænger af dit arbejde, din sportsgren, din kropsbygning og hvilken bevægelse, du skal udføre, hvilke egenskaber dit fodtøj bør have. En indlægssål kan supplere med de særlige egenskaber, som netop du har brug for, og som en standard-fabriksfremstillet sko ikke alene er i stand til at tilføre.

Løber du, kan det være hensigtsmæssigt at supplere gang-analysen med en løbe-analyse.

Du finder flere informationer på følgende links

Footscan-analyse     Løbe-analyse   Indlægssåler     Fodtøj     Sanseprofil-analyse       Snøringsteknikker

Fodterapeut Charlotte Midtgaard