Ganganalyse

Har du skævheder i forfod, bagfod eller i benlængde, så har du dårlig alignment. Dårlig alignment øger risikoen for skader, smerter og træthed i kroppen, da du er nødsaget til at spænde og kompensere for skævhederne, hver gang du skal udføre en bevægelse. Risikoen er naturligvis højere, hvis du har et arbejde eller dyrker en sport med stor belastning på fødder og ben som f.eks. løb.

Der vil ofte være flere årsager til din smerte og skade. I hvert fald flere faktorer, der påvirker den og kan medføre forsinket heling.

Når jeg laver en ganganalyse, så ser jeg på, hvilke ”mursten”, der er brugt til ”at bygge dig med”, og om du har skævheder i bag- og forfod og på benlængde. Mit fokus er alene alignment af fundamentet og dennes påvirkning op i kroppen.

Udover din fod og krop er der mange andre faktorer, der kan være medvirkende til din skade og den måde, du bevæger dig, nemlig underlaget, du går eller løber på, dit fodtøj, dit erhverv, din sport, din teknik m.m.

Gang-analysens indhold

  • statiske og funktionelle led- og muskeltest fra fod til hofte/lænd
  • analyse af din kropsholdning
  • analyse af din gang
  • footscan, en scanning, som viser de trykvariationer og det tidsforbrug, der er under de forskellige regioner af din fod, når du går
  • gennemgang af det fodtøj og de evt. hjælpemidler du anvender i din hverdag

Bemærk at prisen på ganganalyse i ovenstående film er forældet.

Her kan du læse en artikel fra magasinet Gå Godt marts 2021, om hvordan smerter i fødderne kan være indikator for problematikker andre steder i kroppen.

Informationer til henviste patienter

Fodtøj og indlægssåler

Det afhænger af dit arbejde, din sportsgren, din kropsbygning og hvilken bevægelse, du skal udføre, hvilke egenskaber dit fodtøj bør have. En indlægssål kan supplere med de særlige egenskaber, som netop du har brug for, og som en standard-fabriksfremstillet sko ikke alene er i stand til at tilføre.

Du finder flere informationer på følgende links

Footscan-analyse     Indlægssåler     Fodtøj    Snøringsteknikker     Fodterapeut Charlotte Midtgaard