Håndboldspiller Sebastian P. Augustinussen

I sommer -17 overbelastende jeg min fod, hvilket førte til et træthedsbrud. Jeg blev fra holdets praktiserende læge henvist til fodterapeut Charlotte Midtgaard. Jeg tog derfor kontakt og hurtigt kunne der findes en tid. Straks i forløbet dannede Charlotte sig et billede af, hvordan min kropsstruktur var opbygget og problemstillinger, der kunne skyldes den overbelastede knogle. Efter ganganalyse og andre forskellige undersøgelser, var det tydeligt, jeg ikke kunne fordele belastning jævnt på foden. Jeg fik nogle forskellige øvelser og råd til, hvad jeg hurtigt kunne rette op på. Efterfølgende fik jeg tid igen til at få lavet en sæt speciel såler til mine håndbold- og hverdagssko. Efter kun 3,5 mdr er jeg tilbage på håndboldbanen takket været Charlotte, som har givet mig en fantastisk behandling og udvist enorm stor professionalisme. Hun har givet mig små værktøjer, jeg kan bruge fremadrettet, og hvad jeg skal have særligt fokus på. Den varmeste anbefaling herfra til hele mandskabet fra Vasegårdens Klinikker.
Sebastian P. Augustinussen, Håndboldspiller KIF Kolding København


Vægtløfter Mikkel Findahl Andersen

Jeg dyrker olympisk vægtløftning på dansk eliteniveau. I vægtløftning gælder det om at få så mange kilo over hovedet som muligt. Så dette sætter et utroligt stort pres på fødderne, da det er der at al vægten vil presse ned. Charlotte har derfor ved flere lejligheder været efter mig med at være mere opmærksom på fødderne og hvilket fodtøj jeg bruger. Efter jeg satte personlig rekord og vandt de danske mesterskaber i vægtløftning blev jeg ramt af en hælspore og blev lettere handicappet ift. træning. Jeg fik hurtigt ringet til Charlotte og hun fandt i løbet af ingen tid en plads til mig. Jeg fik speciel lavede såler til mine vægtløftersko af Charlotte og efter en uge kunne jeg igen træne og mærke forskellen ved de nye såler der gav mig fuld støtte og mulighed for at kunne trykke på hele foden. Ikke mindre end 14 dage senere løftede jeg op til mine bedste løft igen. Så det var en kæmpe succes! Dette var ekstremt heldigt, da jeg kun havde 4 uger mellem danske mesterskaber og europæiske mesterskaber. Jeg kan varmt anbefale klinikken. Ud over den helt fantastiske service, så er de professionelle og går op i at man får det bedre!
Mine rekorder er 150kg i øvelsen træk og 180kg i øvelsen stød. Mit max squat er 230 kg.


Mathias Bregnhøj

Cykelrytter Mathias Bregnhøj

Som cykelrytter på øverste hylde stiller jeg enormt store krav til mit udstyr – men hvis cyklen og sko ikke passer som det skal, kan det hele være lige meget. Her kommer Vasegårdens Klinikker ind i billedet. Thomas Hansen har hjulpet mig utallige gange med optimering af min position på cyklen, og i samarbejde med Charlotte Midtgaard fandt vi en skævhed i min hofte, der skulle kompenseres for i positionen på cyklen. Charlotte har desuden hjulpet med indlægssåler til cykelskoene, så de altid sidder perfekt. Når træningsugerne oftest rammer over 20 timer på cyklen, er det nødvendigt at kunne træde effektivt og smertefrit, være komfortabel og samtidig aerodynamisk og præcist. Dette har Charlotte og Thomas – i deres evigt dynamiske samarbejde – sørget for.
Mathias Bregnhøj, BHS-Almeborg Bornholm


Amerikansk fodboldspiller Tony “Touchdown” Simmons

As a Pro Athlete for 9 years (NFL, CFL, NFL Europe and now the Danish American Football League), I depend on my feet to feel comfort and always ready for performance. I demand a lot from my body and it all starts with a correct alignment and balance of my feet. So, thanks to Vasegårdens Klinikker for putting the SOLE back into my game. I thank you and my feet thank you.
Yours in Body Performance and Health, Tony “Touchdown” Simmons, www.6pointathletics.com

Tjek ud da Tony var på besøg for at få sine såler justeret.


Fodboldspiller Christian Ege Nielsen

Da vi i efteråret 2015 øgede vores træningsmængde markant, løb jeg ind i nogle problemer med mit ene knæ. I den forbindelse opsøgte jeg Vasegårdens Klinikker i Fredericia, da vi tidligere havde haft Charlotte på besøg i klubben og fortælle om vigtigheden af vedligeholdelsen af vores vigtigste redskab – fødderne. Her fik jeg lavet en grundig analyse af fysioterapeuten og efterfølgende designet et indlæg efter mine fødder af Charlotte. Et gennemført effektivt og professionelt forløb, der kun kan anbefales på det varmeste. Jeg endte med ikke at misse en eneste træning eller kamp efterfølgende, og smerterne aftog gradvist og er i dag ikke-eksisterende. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at de små, men afgørende rettelser, jeg fik lavet i mit behandlingsforløb, har været en afgørende faktor til at forebygge mine problemer. Tidligere har jeg også modtaget almindelige fodbehandlinger, og selvom man skal sætte lidt tid af til det, fordi det bliver gjort med en enorm grundighed, er det hvert et minut værd, og noget som jeg ikke vil undvære at få gjort i fremtiden også.
Christian Ege Nielsen, fodboldspiller i FC Fredericia


Peter Achton - cykelrytter

Triatlet Peter Achton

Kører primært fuld distance, kendt som Ironman distancen
Træner alt efter tidspunkt på året/sæson’en fra 7 og op til 30 timer pr. uge
Ironman Finisher ved IM Lanzarote i 2010,-12,-13,-14,-15 og -16
Ironman Lanzarote 70.3 Finisher i 2016
Har kørt flere Triatlon race’s i Danmark samt løbet diverse løb som HCA Marathon, Lillebælt ½ maraton osv.

På baggrund af den megen træning i efterhånden mange år syntes jeg, at jeg kender min krop, og de signaler den sender rimelig godt, men alligevel kom jeg i en situation, hvor en irriteret achillessene ikke ville slippe taget i mig – og jeg følte, at jeg måtte gøre noget. Jeg kontaktede derfor Charlotte Midtgaard, som jeg havde hørt kunne finde ud af noget med fødder og løbestil, og det måtte jeg gi’ et skud.
Oplevelsen af første konsultation var fin, vi gennemgik lidt historik, kiggede på mine løbesko, fik kigget på min motorik og aftalte, at jeg skulle ind til en løbestilsanalyse for at Charlotte kunne se, hvad der kunne gøres for mig. Samtidig lærte jeg, at løbesko ikke bare var løbesko. Der skal altid kigges på, om skoene er lige (jeg fandt faktisk ud af, at mine næsten nye sko var lige til brokkassen).
Jeg kom så efter et par dage til løbestilsanalyse. Det var rigtigt fedt at se, hvad der var godt og samtidig få feedback på, hvad der var skidt. I mit tilfælde var det primært manglende fleksibilitet i underkroppen, som både gav og vil give mig problemer. I video’en fra min test ser man tydeligt, hvordan mit underben skal absorbere alt for megen energi, hvilket jeg vil kunne ændre ved at øge fleksibilitet i underkroppen.
Jeg skiftede mine sko ud, som var skæve og gav yderligere problemer i mine underben og fik startet op på et program med strækøvelser for at øge fleksibilitet, og er nu skadesfri og løber problemfrit med både lav og høj intensitet. Så min konklusion er, at det har både været tid og penge værd at få hjælp ved Vasegårdens klinikker. Jeg fik hjælp til sparring, forståelse samt til praktik omkring, hvordan jeg fik begrænset og løst mit skadesproblem. Jeg er nu i gang med min træning frem mod mit primære sæsonmål Ironman Lanzarote 2017, men glæder mig også til alle de andre løb, jeg skal deltage i henover sæsonen – Tak til Charlotte og team’et, som ændrede dystre udsigter til blå himmel, solskin og masser af gode trænings- og løbsoplevelser.


Fodboldspiller Christian Sivebæk

Jeg har i flere år haft vedvarende problemer med springerknæ i mit højre knæ. Efter at have modtaget en grundig analyse og vurdering af min fodstilling og andre svage punkter i kroppen, fik jeg lavet nogle optrænende såler ved Vasegårdens Klinikker. Jeg oplevede efter et par uger klar forbedring, og er i dag smertefri.
Christian Sivebæk, 27 år
FC Midtjylland, Seattle Sounders, Vejle Boldklub.


Fodboldspiller Viljormour Davidsen

I løbet af 2014 fik jeg springerknæ, og inden da havde jeg haft store problemer med mit forlår, der hele tiden var spændt og overbelastet. Jeg havde store problemer med at løbe hurtigt, men jeg fik så snakket med en af mine holdkammerater fra Vejle Boldklub, der anbefalede mig at kontakte Vasegårdens Klinikker. Jeg kom i kontakt med Charlotte, der sendte mig til en grundig scanning hos fysioterapeuten. Derefter lavede Charlotte nogle indlæg til mine fodboldstøvler, som skulle hjælpe på mine problemer med mit forlår og knæ. Og de har været perfekte! Er meget glad for, at jeg kontaktede Vasegårdens Klinikker. Det har været en stor hjælp for mit vedkommende. Og nu i 2015 spiller jeg uden smerter.
Spiller i Vejle Boldklub og på det Færøske landshold
Har spillet 43 kamp for Vejle
10 A-landskampe
8 U-21landskampe
6 U-19 landskampe
6 U-17 landskampe
8 U-15 landskampe


Håndboldspiller Rasmus Bertelsen

I slutningen af 2012 fik jeg en slem skade i venstre fod, hvilket betød en pause fra håndboldligaen på 4-6 måneder. Jeg fik sidenhen anbefalet at kontakte Charlotte fra Vasegårdens Klinikker. Fysioterapeuten Martin lavede en grundig scanning og løbeanalyse og testede mig på flere punkter. Herefter udformede Charlotte nye såler efter analysen og i tæt dialog med mig.
Sålerne har hjulpet mig meget igennem mit genoptræningsforløb og Charlottes råd har været en utrolig stor hjælp.
Klinikken har været meget professionel og jeg vil anbefale den på det kraftigste til folk med fysiske skavanker.

Spiller i Ribe-Esbjerg HH
Har tidligere spillet 6 sæsoner i Fredericia HK
Har spillet på både y- og u-landshold


Vægtløfter Lars Hoffmann Bojsen

Jeg er 21 år og startede med vægtløftning, da jeg blot var 9 år gammel. Jeg har fået lavet scanninger og et par indlægssåler her hos Vasegårdens klinikker. Jeg har brugt sålerne i ca. en måned nu, kan ikke mærke den helt store forandring endnu, da jeg nogen gange har ondt i knæene, også selv om jeg har fået de nye såler. Jeg kunne dog mærke, da jeg fik sålerne i mine sko, at der var en betydelig bedre stabilitet i skoen samt at min fod blev skubbet ud til siden i stedet for ind ad, som ikke er hensigtsmæssigt i vægtløftning, da det kan give en forket bevægelse eller vrid i knæet. 3 uger efter jeg fik sålerne i mine sko, lavede jeg personlige rekorder i de to discipliner træk og stød til de danske hold mesterskaber. Første gang i flere år det er gået så godt, om det var sålerne, der gav god fremgang eller bare hård træning, ved jeg ikke, men de skal nok have gjort sit til det.

Mit personlige bedste er 140 kg i træk og 165 kg i stød
Dansk senior mester flere gange senest 2009
Nordisk mester for U20 2007
Deltaget ved EM U20 2006 og 2007


Susanne Schrøder

Jeg har gennem mange år lidt af smerter i achilles-senerne i begge fødder og dette har i lange perioder helt eller delvis forhindret mig i at løbe og dyrke aerobic. Jeg har flere gange været ved idrætslæge, som kun har kunnet hjælpe med anbefalingen pause i minimum 3 mdr. Jeg har prøvet indlæg fra sportsbutikker, creme, naturmedicin, jodbehandlingerne etc., og fælles for dem alle er, det kun har virket i kortere tid og i meget begrænset omfang. Da jeg begyndte at få følgeskader i knæ og lyske søgte jeg i første omgang til en kiropraktiker, som behandlede mig med chokbølger og akupunktur. Igen hjalp dette kun kortvarigt. Da jeg til sidst søger en fodterapeut ved tanken om det snart var det eneste sted, jeg ikke var blevet undersøgt fik jeg endelig de ønskede resultater. Ved hjælp af en meget simpel behandling i form af indlæg i mine løbe- og aerobicsko er mine smerter i knæ og lysken helt væk og achilles-senerne i stærk bedring. Det viser sig at jeg har en hypermobil forfod, noget ingen andre behandlere har hæftet sig ved. Jeg kan I dag igen løbe både længere og hurtigere end jeg har kunnet længe og generelt træne med langt højere intensitet.
Susanne Schrøder 38 år
ansat ved Equinox fitness.
Uddannet inden for idræt ved forsvaret i årene
Uddannet DGI aerobic instruktør
Udannet personlig træner
Master Trainer i Pilates
Uddannet ernæringskonsulent
Diverse kurser og efteruddannelse inden for koncepttræning.

Kendt fra Wipeout på kanal 5, Gladiatorerne og Fear Factor på TV 3


Triathlet Thomas Blom

Uddrag: ”På løbet tester jeg i øjeblikket en ny sål for Vasegårdens Klinikker. Der er lidt tilpasning der lige skal på plads, men så tror at det bliver en bedre sål at løbe med end Formthotics, som jeg har gjort i snart 3år, ganske enkelt fordi den er lavet på en lidt anderledes måde og tilpasset nogenlunde til min fod.
Vigtigst af alt, så får jeg pt. ikke ondt i bentøjet når jeg løber med sålen, uanset hastighed og længde…MEN nu vokser man jo ikke ind i himlen pga. af et par nye såler, så det er stadig med at lytte til kroppen.”
Uddrag: Har virkelig svært at holde mine arme nede for tiden, for min træning går bare rigtig godt. Elsker at cykle, elsker at løbe og er begyndt at savne min svømmetræning, noget som jeg ikke har gjort i en del år.
Uddrag: Generelt går træningen rigtigt godt. Løbet fungerer bedre end i MEGET lang tid, med stabile tider uanset distance.
Uddrag: Så er træningen i gang…. og for første gang i meget lang tid, kan jeg sige at det går rigtig godt. Skader er der ikke mange af og lysten til at træne er stor – hvad mere kan så forlange.


Fodboldspiller Daniel Krog

Jeg har nu brugt indlægssåler fra Vasegårdens Klinikker i mine fodboldstøvler i en længere periode. Først og fremmest har det været dejligt, at sålerne har været så tynde. Der var en del overvejelser på grund af størrelsen af fodboldstøvler, men jeg må sige, at det er lykkedes rigtigt godt, at få sålerne til at passe godt ned i støvlen, hvilket har medført, at det har gjort det nemmere at spille med dem.
Derudover har jeg, specielt de første par gange mærket en væsentlig forskel i måden jeg løber på, når jeg spiller. De små løft, der er lavet de forskellige nødvendige steder på sålen kan mærkes, og det føles behageligt. Jeg var i starten lidt skeptisk med hensyn til udspark, da jeg er målmand og troede det ville kunne få en negativ indvirkning på mine spark, men det viste sig ikke at være noget problem. Alt i alt har det været en rigtigt positiv oplevelse, dog er der forskel på, hvor god virkningen er, og hvor behagelig sålen er, alt afhængig af hvilken støvle jeg spiller i.

Analysen og scanningen tog lang tid, men for det første synes jeg, det var hyggeligt og meget spændende og samtidig beviste det bare at fysioterapeuten og fodterapeuten tog den tid, der skulle til, så det blev gjort grundigt og ordentligt. Stor ros til dem. Jeg synes, det var spændende at høre konklusionen på Foot Scan og løbestilsanalysen. Det viser meget godt, hvordan vi alle er forskellige og i stedet for at en eller anden klog mand står og fortæller, hvad der for eksempel er galt, så kan man selv få det at se dér. Yderst interessant 😉
Født: 14.03.1991
Målmand i OB på U19-liga-holdet.


Håndboldspiller Thomas Munk-Andersen

Da jeg i 2013 skulle i gang efter en længere ufrivillig pause fra håndboldbanen, grundet en skulderoperation, oplevede jeg tiltagende smerter/irritation på indvendig side af underbenet samt indvendige side af anklen. Generne blev efterhånden så kraftige, at jeg igen var nødt til at glide ud af træningerne, for simpelthen at give foden ro.
Efter et par ugers pause var jeg klar til at starte op igen, hvilket også gik rigtig fint til første træning. Allerede ved anden træning var jeg dog sat tilbage til status quo; Smerter på indvendige side af underben og ankel.
Jeg tog derfor kontakt til fodterapeut Charlotte Midtgaard, som tidligere hurtigt og effektivt har hjulpet mig.

Jeg fik en tid ved fysioterapeuten, som meget grundigt kortlagde mig, både via forskellige undersøgelser og en løbeanalyse. Kort fortalt har jeg kompenseret for en tidligere forstuvning, hvor jeg vrikkede om på foden, hvilket har overbelastet en muskel, der hedder tibialis posterior. Jeg fik bl.a. nogle øvelser, der skulle stabilisere mine hofter og min ankel. Efterfølgende fik jeg en tid ved Charlotte, som lavede et sæt special lavede såler til mine håndboldsko.

Kort efter kom så den store test; første træning med de nye såler.
Det var kort og godt en stor succes! Allerede fra første træning mærkede jeg en klar forbedring, og efter et par træninger var generne helt forsvundet.

Jeg har efterfølgende, simpelthen for at teste sålernes virkning, afprøvet at varme op uden de nye såler i skoene. Efter bare ca. 15 minutters opvarmning kan jeg mærke, at generne så småt begynder at vende tilbage. Så jeg må sige, at jeg er blevet oprigtigt overrasket over, hvor stor indflydelse et par såler kan have! Herfra skal lyde de varmeste anbefalinger til Charlotte; det virker bare!

Ansat ved Lessor A/S som konsulent.
Spiller i Vejle Håndbold, 1. Division herrer
Har tidligere spillet i bl.a. KIF Kolding og Skanderborg Håndbold


Fodboldspiller Daniel Høegh

”I starten var jeg en smule skeptisk må jeg indrømme. jeg har før prøvet at spille med indlæg i min fodboldstøvle, og det var ikke succesfuldt. Min største bekymring lå i, at jeg troede det ville være umuligt at få klemt et indlæg ned i mine i forvejen små og tætte fodboldstøvler.
Den bekymring blev dog hurtigt forkastet, idet Charlotte lavede et indlæg, som fuldstændig svøber sig til foden, mens den hverken fjerner boldfølingen eller giver smerter i foden. Så faktisk fungerer det fremragende med de special indlæg, jeg fik lavet.
For kort at kommentere på indlæggene i løbeskoene, så fungerer det til ug. Med dem har jeg ingen problemer, og de helbreder tilmed min lille skavank, som består i en benlængdeforskel. Mit højre ben er ca. 8 mm kortere end det venstre, og det er der taget hensyn til i indlægget. Et lille løft betyder, at jeg ikke får samme smerter i hofterne, som jeg får ved anvendelse af andet fodtøj. Jeg bruger dagligt mine løbesko, og er faktisk gået hen og blevet afhængig af indlæggene. Ved enkelte tilfælde har jeg prøvet at tage dem ud for at se, hvordan det føles uden, og kort kan det siges, at det simpelthen føles helt forkert”.

”Det var en smule specielt at få scannet sin fod og testet dens funktioner på den måde, som var tilfældet. Med undersøgelserne kunne man så se, hvor foden skulle have støtte, altså hvor belastningen og skævheden altså var. Scanningen foregik på den måde, at jeg betrådte en måtte, som så lynhurtigt scannede mine fødder og analyserede dem. Den fandt de hårdt belastede områder, og disse blev så videre undersøgt i en løbeundersøgelse.
Min løbeteknik blev undersøgt vha. et kamera, som optog fødderne og viste en skævhed på indersiden.
Det var på ingen måde ubehageligt at få sine fødder undersøgt på denne måde. Det var rent faktisk ret sjovt at finde ud af, hvordan de kan have indflydelse på resten af kroppen.
Løbeundersøgelsen tog lidt kræfter, da jeg skulle løbe hurtigere og hurtigere, men når man er vant til at spille fodboldkampe á 2x 45 minutter, så var det jo ingenting. Fodscanningen tog ca. et kvarter og var fuldstændig smertefri. Jeg skulle gå frem og tilbage på en måtte, og så klarede den mere eller mindre arbejdet”.

Daniel Høegh 18 år
Centralforsvarsspiller i Odense Boldklub og på U18-landsholdet
Har skrevet kontrakt med OB 2009


Håndboldspiller Thomas Munk-Andersen

I slutningen af 2008/2009 sæsonen oplevede jeg begyndende problemer med svangsenen, som konstant var meget øm, og det føltes som om der var en begyndende betændelsestilstand under foden. Jeg gik i for lang tid uden at gøre noget ved problemet, hvilket resulterede i at jeg til sidst havde konstant ondt under foden.

Jeg kom via mit arbejde i kontakt med Charlotte Midtgaard fra Vasegårdens Klinikker i Fredericia, og hun mente at vi sammen kunne finde en løsning på problemet. Vi blev enige om at jeg skulle komme forbi klinikken i Fredericia, og vi derfra i fællesskab skulle lægge en plan.

Første gang jeg mødte op på klinikken var det for at få foretaget en gennemgående undersøgelse af min kropsholdning, knæled, ankelled og løbestilsanalyse samt en analyse af, hvordan jeg afvikler mine skridt. Undersøgelserne blev foretaget af klinikkens fysioterapeut, som derefter udarbejdede en samlet analyse som han videregav til Charlotte.

Efter samråd med Charlotte benyttede jeg mig sideløbende med en kiropraktor i Vejle, som blandt andet arbejdede med mobiliteten i mit ankelled. Samtidig med kiropraktorbehandlingen fik jeg lavet såler til både løbe- og håndboldsko. Kombinationen af kiropraktorbehandlingen og de speciallavede såler har nu gjort, at jeg er uden gener, hvad min fod angår, og derfor ingen problemer har med hverken håndbold eller løb.

Jeg vil også gerne sige, at jeg ser det som en kæmpe fordel for alle parter, at Charlotte ikke var bange for at sende mig til kiropraktor ved siden af hendes løsningsmodel. Dette bekræfter det indtryk, jeg har haft af både Charlotte og Vasegårdens klinikker hele vejen igennem forløbet; nemlig at det har forløbet med stor professionalisme.

Ansat som Centerleder Fitness World Vejle
Spiller i Vejle Bredballe Håndboldklub, 2. Division herrer
Har tidligere spillet i bl.a. KIF Kolding og Skanderborg Håndbold