Footscan

En Footscan kan ikke stå alene, den udføres altid som et supplement til en gang- eller løbe-analyse. Under analysen går du hen over footscan-pladen, der ligger på gulvet. Pladen registrerer og gemmer 300 billeder i sekundet via impulser fra mere end 4000 sensorer. Det giver en præcis fremstilling af de tryk-variationer og det tidsforbrug, der er under de forskellige regioner af din fod, når du går. Resultaterne fra footscan-analysen sammenholdes med de øvrige fund, som gang- og løbe-analysen har afdækket.

Gang-analyse

Har du en skade i fod, ben, knæ, hofte eller lænd, vil det kunne have indflydelse på den måde, du bevæger dig på. Ofte vil kroppen finde en alternativ måde at udføre de daglige bevægelser på ved at kompensere, men det kan give andre skader i kroppen på sigt.

En ganganalyse indledes med en lang række statiske og funktionelle led- og muskeltests og observationer, hvor der er fokus på, hvad der hindrer dig i at udføre en bevægelse hensigtsmæssigt og smertefrit. Analysen synliggør, hvordan din fod og krop er ”skruet sammen”, og hvordan dette måske har været medvirkende til din nuværende skade, og hvordan dette kan øge din risiko for skade fremadrettet. Det kan f.eks. være et af dine led, der mangler bevægelse, eller en muskelgruppe, der er for svag, som påvirker din måde at bevæge dig på.

Du finder flere informationer på følgende links

Gang-analyse     Løbe-analyse     Indlægssåler     Fodtøj

Fodterapeut Charlotte Midtgaard