Vasegårdens Klinikker har været på besøg i Fredericia Kommune.

Aktive fødder 2011

Sundhedsfremmende tiltag på arbejdspladsen er en fordel for både medarbejdere og virksomhed. Fysisk aktive medarbejdere, der trives, betyder både færre sygedage og øger naturligt arbejdsglæde og produktivitet. Fødderne danner grundlaget for den fysisk aktive og arbejdende krop. Hvis fødderne ikke er velfungerende, kan smerter og skader forplante sig op igennem bevægeapparatet med mistrivsel og manglende arbejdsglæde til følge. Årsagen til disse smerter og skader skal ofte findes i fodrelaterede problemstillinger, som nemt, i kombination med anden behandling, kan afhjælpes med hensigtsmæssige indlægs- og fodtøjsløsninger. En forkert fodstilling kan være medvirkende årsag til fx hælspore, achilles-problemer, slidgigt i knæ/hofte, discus prolaps mm. Medarbejderen kan med viden om sin egen krop, og måden hvorpå denne arbejder, undgå at udsætte den for unødige belastninger. I flere tilfælde kan det føre til skader og mistrivsel i arbejdsmæssige sammenhænge, men også i fritiden i forbindelse med fx motion. ”Aktive fødder” er derfor en mulighed for virksomheden til at formidle viden til medarbejderen om de fodrelaterede problemstillinger, der måtte være relevante for den enkelte medarbejder.

Fodterapeuterne i Vasegårdens Klinikker vejleder og rådgiver den enkelte medarbejder om eksempelvis hud- og neglesygdomme, fodpleje, fejlstillinger samt indlæg/fodtøj, så medarbejderen bliver bekendt med, hvad de selv kan gøre, og hvad der er mulighed for at få hjælp til at forbedre. Vejledningen varer ca. 20 min og må ikke forveksles med en normal forundersøgelse af ca. en times varighed. ”Aktive fødder” kan derudover kombineres med flere events:

  • Et foredrag om fødder
  • En konkurrence, hvor medarbejderne får en skridttæller på – den med de mest ”aktive fødder” vinder et gavekort til Vasegårdens Klinikker
  • Information om og udstilling med hensigtsmæssigt fodtøj
  • Kort analyse på Footscan

Kun fantasien sætter grænser, måske har virksomheden forslag til andre events?