Fakta om indlægssåler

//Fakta om indlægssåler

Fakta om indlægssåler

Her får du en gennemgang af, hvorfor indlægssåler kan være en god investering i dit helbred.

Fodterapeut Charlotte Midtgaard har mere end 25 års erfaring i at vurdere, hvilken indlægstype, du vil have mest gavn af. Hun er desuden specialiseret i fremstilling af individuelle optrænende indlægssåler.

Gode råd om indlægssåler:
 1. Det primære formål med et par indlægssåler er at optimere dit fundament, din gang- og løbefunktion, så du undgår skader og smerter i forbindelse med bevægelse.
 2. De fleste børn og vokse anbefales optrænende indlægssåler, som aktiverer og ikke passiviserer fodens muskler, men der kan være tilfælde, hvor der er behov for formstøbte indlæg.
 3. Det afhænger af din sportsgren, din kropsbygning og hvilken bevægelse, du skal udføre, hvilke egenskaber dit fodtøj bør have. En indlægssål kan supplere med de særlige egenskaber, som netop du har brug for, og som en standard-fabriksfremstillet sko ikke alene er i stand til at tilføre. Derfor kan mange have gavn af indlægssåler.
 4. Du kan roligt flytte indlægssåler rundt i forskelligt fodtøj, hvis det har nogenlunde samme læst og egenskaber.
 5. Sålerne mågerne føles ”anderledes”, men de må ikke genere dig!
 6. Indlægssålernes effekt påvirkes, hvis dit fodtøj mangler de rette egenskaber eller er blevet slidte.
 7. Levetiden afhænger af, om du bruger dem 24-7 eller blot som supplement. Den afhænger også af, hvordan du vedligeholder dem, og om de udsættes for fugt. Du kan forlænge levetiden, hvis du får nyt betræk på overfladen, når den begynder at vise tegn på slid.
 8. Der kan blive behov for at tilrette indlægssålerne, hvis du får en ny skade, ved forværring af visse sygdomme m.m.
 9. Indlægssåler kan gøre mere skade end gavn, hvis de ikke er fremstillet individuelt til dig og tilpasset de sko, som de skal anvendes i.
 10. Indlægssåler er ikke alene om at fjerne dine gener/smerter. Det er også din bevidsthed omkring dit fodtøjs egenskaber, dine daglige vaner, din teknik, din opvarmning, dine styrke-, stræk- og mobilitetsøvelser, der samlet gør hele forskellen. Helheden er altafgørende for dit resultat. Dine gener/smerter kan også kræve lokalbehandling, før de forsvinder helt.
 11. Når dit barns fod vokser, kan indlægssålerne begynde at have mindre effekt og evt. genere, når de ikke længere passer
 12. Er du i tvivl, om du har brug for indlægssåler, og om hvilket fodtøj du bør have, så vælg en ganganalyse og få svar på dine spørgsmål. Se mere her:
By | 2018-08-30T13:01:12+00:00 august 4th, 2017|Nyheder|0 Comments

About the Author:

Call Now ButtonRing nu