Løbeanalyse

Vores krop er designet til at løbe, men ikke alle har de nødvendige forudsætninger i form af f.eks. fysik eller generel træningstilstand. En løbeanalyse er en god ide, hvis du ønsker at optimere dit løb og forebygge skader. Men også  hvis du har ondt i forbindelse med løb.

Løbeanalysen er grundstenen i behandlingen af løberelaterede skader. Lidt forsimplet kan man sige, at for at kunne fjerne symptomer og smerter, er det nødvendigt at kende årsagen(erne). Løbeanalysen bruges netop til dette, og er ofte indledning til behandling af løberelaterede skader.

Løbeanalysen kan også være baggrunden for en optimering af dit løb, der gør dig til en stærkere og hurtigere løber.

Hvad indeholder en løbeanalyse?

En løbeanalyse indledes altid med en personlig samtale, hvor vi finder et fælles mål for det videre forløb. Derpå laves en grundig undersøgelse, hvor kroppen undersøges generelt, og eventuelle svagheder i muskler og led. Vi kommer også omkring din balance og dit syn.

Via videooptagelse og særligt indrettet testområde til løbeanalyse finder vi frem til uregelmæssigheder i din løbestil.

Vi optager dig fra forskellige vinkler i slow motion for at få detaljer om fodens, knæets, hoftens og ryggens bevægelser. På den måde kan vi bedre se, hvor du måske mangler bevægelighed, styrke og/eller stabilitet, eller om du bør anvende anden løbeteknik og lignende.

Det videre forløb

I Vasegårdens Klinikker taler vi ikke kun om tværfaglighed, vi udøver det i praksis hver dag. Ofte vil fodterapeut Charlotte Midtgaard, som er vores ekspert i optrænende indlægssåler, blive involveret i processen, hvis det vurderes, at individuelt fremstillede indlægssåler vil være et hensigtsmæssigt supplement.

Løsningen vil altid være individuel og på basis af vores analyse og dine ønsker. Det kan være simple ændringer af din løbestil, indlæg eller løbesko, der skal til. Andre gange kræver det lidt mere ”arbejde” i form af løbeteknikker eller træningsøvelser for at afhjælpe et eventuelt stabilitets-/styrkeproblem, eller for at forbedre din løbeøkonomi.

Løbeanalysen kan kombineres med manuel behandling, og/eller et personligt træningsforløb, hvor vi arbejder med din løbeteknik, stabilitet, balance og styrke for at optimere dit løbemønster.

Du finder flere informationer på følgende links

Footscan-analyse     Gang-analyse     Indlægssåler     Fodtøj 

Master i fitness og træning Camilla Birkebæk     Fodterapeut Charlotte Midtgaard