Få fødderne tjekket på Fodens Dag

//Få fødderne tjekket på Fodens Dag

Få fødderne tjekket på Fodens Dag

Torsdag den 21. september 2017 er det Fodens Dag i Danmark. På Fodens Dag bliver der sat fokus på den danske fodsundhed ved en lang række arrangementer rundt om i landet. Det er landets statsautoriserede fodterapeuter der står bag.

Vi træner og bruger vores fødder som aldrig før, men er de nu også parate til at klare alle strabadserne? Det er der mulighed for at få et svar på, når du kan få et gratis fodtjek på Fodens Dag i Vasegårdens Klinikker.

Arrangementet foregår på Jernbanegade 15, 7000 Fredericia i træningssalen fra kl. 14.00-17.00.

Fodterapeuterne Karen Østergaard og Charlotte Midtgaard vil stå klar med gode råd og vejledning om fødder, sko, indlæg, kompression, fodøvelser m.m. Det er muligt at få en gratis scanning på dagen. Obs scanningen er ikke så omfattende, som vi normalt udfører den.

Det er en stor glæde for os, at der altid er så mange, som har lyst at kikke forbi. Det betyder samtidigt, at du må være forberedt på lidt ventetid, og at spørgetiden er afhængig af antallet af besøgende. Der vil være snacks m.m. til at udfylde eventuel ventetid, og du vil blive taget vel imod af vores søde receptionist Tanja Nielsen.

Hvem bør få fødderne tjekket?

Især de mange diabetespatienter bør have særlig fokus på deres fødders sundhed, da fodsår hos både type 1- og type 2-diabetikere er en komplikation, der skal tages meget alvorligt. Fodsår kan medføre alvorlige infektioner, der i sidste ende kan føre til amputationer. Undersøgelser viser desværre, at det kun er 25 procent af diabetespatienterne, der kommer til regelmæssig undersøgelse og behandling hos en fodterapeut.

Er det kun ældre mennesker, der går til fodterapeut?
Der er sikkert mange, der har den opfattelse, at det kun er ældre damer, der går til fodterapeut. Det er ikke korrekt. Faktisk er det de færreste, der har en neutral fodstilling. Resten har i mindre eller svær grad forkerte fodstillinger, der kan medføre smerter i knæ, hofter og ryg. Forkerte fodstillinger kan afhjælpes med individuelt fremstillede indlægssåler og træning. Adskillige sportsfolk har forbedret deres præstationer efter at have fået indlægssåler i deres sko fremstillet af en statsautoriseret fodterapeut.

Børn kan også have glæde af et fodtjek
Erfaringer fra landets fodterapeuter viser også, at børn kan have stor glæde af at få tjekket fødderne. Manglende lyst til at ville gå eller løbe, kan skyldes en forkert stilling i foden, men med optrænende indlæg og træning, kan problemet afhjælpes.

Arrangementet er gratis, så tag hele familien i hånden og få fødderne tjekket på Fodens Dag den 21. september.

Vidste du:

•                 At foden består af 26 knogler, 32 led, ca. 20 muskler og mere end 100 ledbånd?

•                 At mere end 30 % af befolkningen i løbet af en måned har smerter og problemer med deres fødder?

•                 At ligtorne kommer af tryk?

•                 At diabetikere bør undersøge deres fødder hver dag?

 

Mere information:

På fodensdag.dk eller facebook/fodensdag kan du finde den komplette liste over arrangementer.

For yderligere informationer kontakt:

Mikael Horup

Kommunikationsmedarbejder

Danske Fodterapeuter

43 20 51 28 eller 28 18 69 42

mh@fodterapeut.dk

By | 2018-02-02T11:48:40+00:00 september 20th, 2017|Nyheder|0 Comments

About the Author:

Call Now ButtonRing nu