Fakta om indlægssåler

//Fakta om indlægssåler

Fakta om indlægssåler

Ejer af Vasegårdens Klinikker fodterapeut Charlotte Midtgaard har mere end 25 års erfaring i at vurdere, hvilken indlægstype, du vil have mest gavn af. Hun er desuden specialiseret i at fremstille individuelle optrænende indlægssåler. Her forklarer hun lidt om indlægssåler:

 1. Det primære formål med et par indlægssåler er at optimere dit fundament, din gang- og løbefunktion, så du undgår skader og smerter i forbindelse med bevægelse.
 2. De fleste børn og vokse anbefales optrænende indlægssåler, som aktiverer og ikke passiviserer fodens muskler, men der kan være tilfælde, hvor der er behov for formstøbte indlæg.
 3. Det afhænger af din sportsgren, din kropsbygning og hvilken bevægelse, du skal udføre, hvilke egenskaber dit fodtøj bør have. En indlægssål kan supplere med de særlige egenskaber, som netop du har brug for, og som en standard-fabriksfremstillet sko ikke alene er i stand til at tilføre. Derfor kan mange have gavn af indlægssåler.
 4. Du kan roligt flytte indlægssåler rundt i forskelligt fodtøj, hvis det har nogenlunde samme læst og egenskaber.
 5. Det er ikke meningen, at du skal vænne dig til indlægssåler eller skal ”gå dem til”, de må gerne føles ”anderledes”, men må ikke genere.
 6. Indlægssålernes effekt påvirkes, hvis dit fodtøj mangler de rette egenskaber eller er slidt.
 7. Levetiden på indlægssåler afhænger af, om du bruger dem 24-7 eller blot som supplement. Det afhænger også af, hvordan du vedligeholder dem, og om du udsætter dem for fugt. Du kan forlænge levetiden, hvis du får nyt betræk på overfladen, når den begynder at vise tegn på slid.
 8. Der kan blive behov for at tilrette indlægssålerne, hvis du får en ny skade, ved forværring af visse sygdomme m.m.
 9. Indlægssåler kan gøre mere skade end gavn, hvis de ikke er fremstillet individuelt til dig og tilpasset de sko, som de skal anvendes i.
 10. Indlægssåler er ikke alene om at fjerne dine gener/smerter. Det er din viden og din bevidsthed omkring dit fodtøjs egenskaber, dine daglige vaner, din teknik, din opvarmning, dine styrke-, stræk- og mobilitetsøvelser, der samlet gør hele forskellen. Helheden er altafgørende for dit resultat. Dine gener/smerter kan også kræve lokalbehandling, før de forsvinder helt.
 11. Når dit barns fod vokser, kan indlægssålerne begynde at have mindre effekt og evt. genere, når de ikke længere passer
 12. Er du i tvivl, om du har brug for indlægssåler, og om hvilke egenskaber dit fodtøj bør have, så vælg en ganganalyse og få svar på dine spørgsmål. Se mere her:
By | 2017-08-07T09:29:53+00:00 august 4th, 2017|Nyheder|0 Comments

About the Author: