Indlægssåler og fodtøj

/Indlægssåler og fodtøj
Indlægssåler og fodtøj 2019-03-29T13:47:33+00:00

Indlægssåler og fodtøj

I Vasegårdens Klinikker møder du et tværfagligt team bestående af 6 fodterapeuter, 3 fysioterapeuter, 1 master i fitness og træning, 1 kostvejleder, 1 ergoterapeut, 1 intensiv- og anæstesi sygeplejerske og 1 anæstesi overlæge. Vi er specialiseret i smerter og skader i bevægeapparatet lige fra arbejds- til idrætsskader samt hjælpemidler som indlægssåler og fodtøj.

Bevægelsesanalyser

Som team udøver vi i praksis en tværfaglig og helhedsorienteret undersøgelse, behandling og vejledning og har et af landets største udbud af bevægelsesanalyser. Vi tilbyder både sanse-, footscan-, gang-, og løbe-  på et meget højt specialiseret niveau. Vi ønsker at analysere os frem til årsagen(erne) til din smerte og skade med det samme og ikke blot behandle det afledte symptom.

Analyserne synliggør, hvordan din fod og krop er ”skruet sammen”, og hvordan dette kan øge din risiko for skade fremadrettet, eller hvordan dette måske har været medvirkende til din nuværende skade. Det kan f.eks. være et af dine led, der mangler bevægelse, eller en muskelgruppe, der er for svag, som påvirker din måde at bevæge dig på. Udover din fod og krop er der mange andre faktorer, der har indvirkning på den måde, du bevæger dig, nemlig underlaget, du går eller løber på, dit fodtøj, dit erhverv, din sport m.m. Om du er stående, gående, løbende eller cyklende, så får du ”et godt fundament for et aktivt liv”!

Fodtøj

Da foden er fundamentet for den aktive krop har netop fodtøjets egenskaber stor betydning for, om du kommer af med din smerte og skade. Der er dog grænser for, hvor mange individuelle egenskaber, producenten kan tilføre fabriksfremstillet fodtøj, som du finder i forretningerne. Derfor kan det være hensigtsmæssigt at supplere fodtøjet med individuelt fremstillede indlægssåler tilpasset netop din fod.

Indlægssåler

Der er mange forskellige typer indlægssåler på markedet. Vi vejleder dig i, hvilken du vil profitere mest af. Vi formidler og fremstiller indlægssåler på et højt specialiseret niveau. I de fleste tilfælde vil vi anbefale indlægssåler med optrænende og støddæmpende egenskaber, så fodmuskulaturen ikke passiviseres.

Vi formidler også gerne kontakt til vore samarbejdspartnere, hvis der er behov for at supplere med andre hjælpemidler som eksempelvis forhøjelse, gænge, peroneusskinne, dictusbånd, knæskinne og bandage.

Du finder flere informationer på følgende links

Indlægssåler     Fodtøj     Specialfodtøj     Værnefodtøj

Fodterapeut Charlotte Midtgaard