Efterfødselstræning og Babymotorik

/Efterfødselstræning og Babymotorik
Efterfødselstræning og Babymotorik 2019-06-19T09:54:56+00:00

Efterfødselstræning og babymotorik

Holdet er for dig som ønsker, at træne de dele af kroppen, der har været hårdt belastet under din fødsel og graviditet og samtidig ønsker at støtte dit barns motoriske udvikling. Under graviditeten udsættes kroppen for en stor belastning. Der kommer et stort pres på bækkenbunden, mave- og rygmuskulaturen påvirkes, så vores evne til at stabilisere vores kropsstamme forringes, kroppens tyngdepunkt forskydes, og generelt er man typisk ikke så aktiv, som man plejer.

Efterfødselstræning:
På holdet har vi fokus på at genoptræne de stukturer, som har været under stor belastning, så kroppen igen kan fungere bedst muligt. Derudover vil du opnå viden om dig selv, og hvordan du kan bruge dine hverdagsbevægelser til at styrke din krop.

Babymotorik
Dit barns motoriske udvikling støttes og styrkes gennem sansestimulering. Gennem leg med dit barn får du viden om, hvordan du stimulerer dit barn til at trille, krybe, kravle og komme til og fra den siddende stilling.
Der vil ligeledes blive lagt vægt på det sociale på holdet, således at de som har lyst, kan få en tilknytning til hinanden, og forhåbentlig kan få glæde af hinanden under barslen.

Hvornår må du starte?
Du kan starte, når du har lyst og føler dig klar til det. Dit barn får dog mest ud af at være med fra 6 ugers alderen. Den generelle anbefaling for påbegyndelse af træning efter fødslen er 4-6 uger efter en ukompliceret fødsel og 8 uger efter et ukompliceret kejsersnit. Er det flere måneder siden du har født, kan du også sagtens være med og ligeledes kan dit barn op til 12 mdr. få noget ud af holdet.

Hvis du er i tvivl, om du er “klar” til dette hold, så spørg din læge eller send en mail, så hjælper og guider vi dig på bedste vis, så du kan blive klar til holdet.

Praktisk:

Der er både mulighed for at amme og pusle i rolige omgivelser. Medbring gerne et tæppe eller lift, som dit barn kan ligge i/på.

Holdet ligger fredag formiddag fra 10.30 til 11.30.
Opstart ved 4 tilmeldinger
Pris for 6 ugers træning: 708 kr. Tilskud fra ”danmark” på cirka 350 kr.

Tilmelding på mail info@vasegaardensklinikker.dk eller kontakt os på tlf.: 75 92 34 33

Vil I træne sammen i mødre gruppen kan vi tilbyde et lukket hold. Kontakt os for nærmere information.

Et udvidet forløb er den bedste investering i dig selv

Ønsker du at investere lidt ekstra i dig selv kan du tilmelde dig et udvidet forløb.

Forløbet inkluderer:

  • Indledende konsultation indeholdende en undersøgelse og vurdering i forhold til din situation fx delte mavemuskler (rectus diastase), bækkensmerter, arvæv efter kejsnit
  • 6 ugers træning på hold
  • Opfølgnings konsultation efter de 6 ugers træning med revurdering af din situation og plan/vejledning for din fremtidige træning

Pris for et udvidet forløb inkl. 6 ugers træning: 1408 kr. Tilskud fra ”danmark” cirka 575 kr.

Fysioterapi til børn        Sanseprofil-analyse

Fysioterapeut Diana Flink Nielsen